alina gorghiu

Comunicat de presă al președintelui PNL Sector 3 Florin Alexe privind Cartea neagră a administrației Robert Negoiță

Astăzi, 8 august 2016, se împlinesc 50 de zile de când Robert Negoiță și-a început al doilea mandat de primar, care reprezintă tot atâtea file din Cartea Neagră a administrației Robert Negoiță. O administrație în care interesul cetățeanului contează doar în măsura în care coincide cu interesele primarului și ale apropiaților săi! O administrație în care al doilea mandat este la fel de opac ca și precedentul.

În acest context, Partidul Național Liberal Sector 3, prin intermediul grupului său de consilieri locali, inițiază ”Cartea Neagră a administrației Robert Negoiță”, proiect prin care își asumă sarcina de a monitoriza și de a face publice, periodic, hotărârile, actele administrative și faptele pe care le suspectează de încălcarea legii. De asemenea, PNL va face publice acele acțiuni care, la limita legalității, încalcă principiile unei guvernări locale transparente, în folosul cetățeanului.

Pentru primele 50 de zile, Cartea Neagră a administrației Robert Negoiță conține următoarele capitole:

Metoda ”mitei electorale” sub forma ajutoarelor sociale pentru 12% din populația Sectorului 3 – 55.000 de persoane.

”Inginerie” PSD cu programele de reabilitare a blocurilor

Școli transformate abuziv în sedii ale primăriei

Lucrări ilegale de amenajare pe B-dul Unirii cu acoperire legală

Primarul betoanelor face ravagii din nou

Concluzia acestor prime capitole este că primarul Negoiță este mult mai interesat de prosperitatea firmelor sale de casă decât de bunăstarea cetățenilor. Însă, acest lucru era, oarecum, de așteptat având în vedere că Robert Negoiță are datorii la stat, ca persoană fizică, de peste 51 milioane de euro, că este cercetat pentru evaziune fiscală, ca persoană juridică, și că i s-a deschis dosar penal pentru fals în acte publice în privința lucrării sale de doctorat, plagiată de la prima pagină până la ultima.

PNL va continua să monitorizeze și să prezinte public acțiunile Primăriei Sectorului 3, în ciuda faptului că niciunul dintre consilierii locali ai PNL nu a fost admis în comisiile speciale ale Primăriei, tocmai pentru a le fi limitat accesul la informații. Acest lucru nu va împiedica consilierii liberali să facă opoziție primarului Robert Negoiță și încerce să anuleze în instanță hotărârile ilegale pe care le va adopta cu ajutorul majorității PSD susținută la Sectorul 3 de ALDE și de PMP.

Florin Alexe

Președinte PNL Sector 3

Cartea Neagră a administrației Robert Negoiță

-50 de zile -

1. Negoiță utilizează metoda ”mitei electorale” sub forma ajutoarelor sociale pentru 12% din populația Sectorului 3 – 55.000 de persoane.

- Robert Negoiță și consilierii PSD au elaborat și adoptat o hotărâre prin care, în această vară, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a Sectorului 3 va distribui ajutoare sociale pentru 55.000 de beneficiari, adică 12% din populația Sectorului 3.

- Negoiță a încercat să adopte această măsură și la finalul mandatului trecut, înainte de alegerile locale, dar opoziția consilierilor PNL, care au alertat presa, a oprit această ”mită electorală”.

- Repusă pe ordinea de zi, după preluarea noului mandat, hotărârea a trecut în prima ședință ordinară cu larga susținere a consilierilor PSD, care au asigurat astfel un front de votanți pe care partidul președintelui penal Liviu Dragnea speră să conteze la alegerile din decembrie.

- Întrebarea pe care consilierii locali liberali i-au pus-o lui Robert Negoiță, și pe care i-o adresăm acum din nou este: cum se face că, după un mandat de 4 ani de guvernare locală a PSD, Sectorul 3 a ajuns să contabilizeze 55.000 de oameni - adică 12% din populația Sectorului - atât de săraci încât au nevoie de aceste pachete cu alimente?

2.”Inginerie” PSD cu programele de reabilitare a blocurilor

- În mandatul trecut Robert Negoiță a pus asociațiile de proprietari să renunțe la cererile de reabilitare din fonduri locale și să se reînscrie în programul de reabilitare cu cofinațare europeană.

- Acum solicită asociațiilor să revină cu noi cereri, pentru că nerespectarea termenelor de execuție, impuse de programul european, a dus la pierderea finanțării.

- Considerăm că organele în drept ar trebui să se autosesizeze și să cerceteze în ce măsură ratarea finanțării europene a fost un lucru premeditat.

- Utilizarea fondurilor europene presupunea transparență. Ori transparența cheltuirii banului public nu servește intereselor lui Robet Negoiță și ale colegilor săi din PSD.

- În acest timp, cetățenii au fost nevoiți să trăiască în condiții de șantier și un an de zile pentru că multe blocuri au fost finalizate după o perioadă foarte îndelungată de la ridicarea schelelor, lucru asupra căruia consilierii locali ai PNL au atras atenția în reperate rânduri.

3. Școli transformate abuziv în sedii ale primăriei

- După transformarea abuzivă a Școlii Bosianu în sediu al Primăriei, Robert Negoiță a propus Consiliului Local o nouă hotărâre prin care solicita scoaterea din rețeaua de învățământ a unor corpuri de clădire aparaținând Liceului Mihai Bravu, în care Negoiță a mutat deja un servicu al primăriei, chiar dacă nu avea o hotărâre în acest sens.

- Consilierii liberali s-au opus acestui abuz și nu au votat hotărârea prin care Robert Negoiță nu voia decât să se acopere cu acte pentru ceva ce deja înfăptuise!

4. Lucrări ilegale de amenajare pe B-dul Unirii cu acoperire legală

- După ce Curtea de Conturi i-a imputat lucrările ilegale de milioane de euro efectuate pe Bulevardul Unirii, arteră aflată în administrația Primăriei Generale, Robert Negoiță îi solicită acum colegei de partid, Gabriela Firea, să adopte în Consiliul General al Capitalei o hotărâre cu dedicație, prin care să îl pună în legalitate.

- Se pare că Robert Negoiță nu a auzit de conceptul ”retroactiv” și nu înțelege că dacă va primi de la Firea dreptul de a face lucrări pe arterele aflate în atribuțiile Primăriei Generale, acesta va fi valabil pentru viitor, și nicidecum pentru a acoperi ceva ce la momentul execuției era ilegal!

5. Primarul betoanelor face ravagii din nou

- Apar noi lucrări de betonare a spațiilor verzi. De data aceasta, în dreptul unor blocuri de pe bulevardele Camil Ressu, Nicolae Grigorescu și Constantin Brâncuși.

- Acolo, Negoiță și-a pus în cap să facă bucăți de pistă de biciclete. De ce doar bucăți? Pentru că, așa cum întâlnim în tot Bucureștiul, și pistele lui Negoiță, pentru care nu există nicio hotărâre de Consiliu Local, sunt întrerupte de diferite obstacole sau de lipsa spațiului pentru trotuar. Dar nu de of-ul bicicliștilor face Negoiță piste, ci de dragul ”prietenilor” care toarnă betoane pe bani grei din bugetul local!